Del med dit netværk

Forestil dig: Du står til en koncert.

Det er 25 grader varmt.

Du står blandt tusindvis af andre fans og stemningen er helt oppe at ringe.

Teltet koger, og der dufter af en blanding af sved og fadøl.

På scenen står kunstneren, som I alle har ventet på og hun er kick-ass ydmyg!

Ydmyg fordi hun er menneskelig. Hun føler sig ikke hævet over de tusindvis af mennesker, der er kommet bare for at se hende. Hun er åbenlyst rørt over at høre så mange mennesker synge med. Hun er taknemmelig.

Kick-ass fordi hun leverer varen! Hun tør gøre et indtryk! Hun tør blande sig.

I tvivl om hvad jeg mener? Så prøv at se denne koncertoptagelse med Marie Key fra Roskilde festival. Den giver mig gåsehud, hver gang jeg ser den!

Det her er den samme Marie Key, som bliver rost til skyerne af anmelderne, og som til Danish Music Awards tog hele 6 priser med hjem!

Hvad har det med Networking at gøre?

Jeg blev inspireret til at skrive om networking, da jeg så videoen. For jeg kom til at tænke lidt over, hvor vigtigt ydmyghed er, når man netværker.

At være ydmyg, når man netværker vil sige, at man ikke taler til folk med en “Nu skal jeg fortælle dig, hvordan verden hænger sammen”-indstilling. I stedet præsenterer man sine synspunkter og idéer med en “Kunne det ikke også tænkes at…”-vinkel.

Man er åben. Man lytter. Man er personlig. Og ydmyg.

Omvendt kan ydmyghed også kamme over og betyde, at man går med snuden ned mod jorden. Dernede kommer den ingen til gode…

Du skal frem i verden, så du kan berige andre med det, du har at tilbyde. Det kræver du tilsætter lidt Kick-ass! Du skal turde blande sig og præsentere dine synspunkter og idéer.

Sammenlign Marie Keys optræden med en amerikansk kunstner, der har solgt 100 gange så mange plader, men går 20 minutter for sent på scenen, leverer en kølig og “endnu en dag på kontoret”-agtig optræden og smutter uden ekstranummer.

Hvem har du mest lyst til at hjælpe? Købe fra? Samarbejde med? Ansætte?

 

Foto: Kim Matthäi Leland